Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η πραγματική ευτυχία..



Πολλοί άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν χρήματα και δόξα..παραμελούν τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους και γενικά ότι όμορφο υπάρχει στην ζωή τους για να δουλεύουν πολλές ώρες έτσι ώστε να βγάλουν πολλά χρήματα. Και όταν επιτέλους βγάλουν όσα ήθελαν στην αρχή, τότε για έναν ανεξήγητο λόγο δεν τους φτάνουν και θέλουν και άλλα..και άλλα..
Βγάζουν πολλά χρήματα, αγοράζουν πράγματα που στην πραγματικότητα τους είναι τελείως άχρηστα και πιστεύουν πως είναι και ευτυχισμένοι!
Μα καλά δεν τους είπε κανένας πως τα πιο όμορφα πράγματα είναι δωρεάν? Δεν τους εξήγησε κάποιος ότι για τα πιο όμορφα πράγματα δεν χρειάζεσαι καν χρήματα? Μάλλον όχι...
Θα έπρεπε όμως! Είναι κρίμα να πιστεύουν πως χρειάζονται χρήματα για να είναι ευτυχισμένοι! 
Ευτυχία δεν είναι τα χρήματα! Ευτυχία είναι..όλα εκείνα τα μικρά καθημερινά πράγματα που πολλές φορές τα αγνοούμε..όπως ένα χαμόγελο από κάποιον που βοήθησες, ένα χαμόγελο ή ένα φιλί από τους γονείς σου, μία αγκαλιά από κάποιον που σου είχε λείψει, μία βόλτα σε ένα αγαπημένο σου μέρος, ένα τραγούδι, ένας χορός!
Καθημερινά όλοι "παλεύουν" να βγάλουν χρήματα..να πάρουν ότι πιο άχρηστο κυκλοφορεί στην αγορά..Συχνά διαλέγουν τον υλιστικό τρόπο ζωής που τους έχει επιβάλλει η κοινωνία και χάνουν τις πιο σημαντικές στιγμές..στιγμές που είναι πολύτιμες..στιγμές που δεν αναπληρώνονται..στιγμές που δημιουργούν αναμνήσεις για την υπόλοιπη ζωή τους..
Κερδίζουν χρήματα προκειμένουν να "κερδίσουν" και την ευτυχία, όμως ας τους πει κάποιος ότι χάνουν τις στιγμές που θα τους οδηγήσουν στην πραγματική τους ευτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου