Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Χιλιάδες πατούν στον δρόμο σου..με τα βήματα σου κανείς!





Μάγκες. Τσιγάρο. Νταήδες. Άσχημη συμπεριφορά. 


Διαφορετικές λέξεις που όλες όμως σχετίζονται μεταξύ τους. Και είμαι σίγουρη πως όταν διάβασες αυτές τις λέξεις σίγουρα κάποιο άτομο σου ήρθε στο μυαλό.
Κάποιο άτομο που συνδυάζει τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα.

Πλέον στην κοινωνία μας θεωρείται μαγκιά το να κάνεις τσιγάρο, θεωρείται μαγκιά το να κάνεις τον τραμπούκο και τον νταή σε μικρότερα ή πιο αδύναμα άτομα από εσένα. Θεωρείται μαγκιά να βρίζεις θεούς και δαίμονες. Θεωρείται μαγκιά να δίνεις ελπίδες σε κοπέλες/αγόρια και μετά να τους τις παίρνεις πίσω αφού σε βλέπουν με κάποιο άλλο άτομο. Θεωρείται μαγκιά να πληγώνεις άτομα με τον χειρότερο τρόπο. 


Όχι φίλε μου δεν είναι μαγκιά όλα αυτά.  Μαγκιά είναι να αγαπάς. Μαγκιά είναι να δίνεσαι με όλο σου το είναι στον άλλον. Μαγκιά είναι να μην γίνεσαι ο νταής αλλά να είσαι αυτός που θα προστατέψει τα άτομα που πέφτουν θύματα από κάτι τέτοιους τραμπούκους. Μαγκιά είναι να είσαι ξεκάθαρος. Μαγκιά είναι να λες αλήθειες ανεξάρτητα αν αυτές πονάνε και όχι να κρύβεσαι πίσω από ψέματα. Μαγκιά είναι να είσαι ο εαυτός σου. 


Έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα. Οι περισσότεροι θέλουν απλά να ταιριάζουν με όλους τους υπόλοιπους, να πηγαίνουν σύμφωνα με όσα τους προστάζει η κοινωνία. Και όταν υπάρχει κάτι που τους κάνει διαφορετικούς, κάτι που τους κάνει να ξεχωρίζουν, θέλουν μονάχα να το αλλάξουν! Τι το κακό έχει να είσαι διαφορετικός από όλους  τους άλλους; ΤΙΠΟΤΑ! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν γίνεται να είμαστε. Για αυτό μην προσπαθείς να μοιάσεις σε κάποιον ή να αλλάξεις αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις από όλους τους υπόλοιπους.

Το θέμα είναι να είσαι ο εαυτός σου. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον σέβεσαι! Και να θυμάσαι πάντα κάτι..Μόνο τα νεκρά ψάρια πάνε με το ρεύμα! Φρόντισε να ξεχωρίζεις για την προσωπικότητα σου και να μην προσπαθήσεις ούτε στιγμή να πας με αυτό που θέλει η κοινωνία. Να παλεύεις για τα θέλω σου και για όχι για τα πρέπει τους. Να είσαι περήφανος/η για αυτό που είσαι και να νιώθεις τυχερός/ή  που δεν είσαι ίδιος/α με όλους τους υπόλοιπους!
Χιλιάδες πατούν στον δρόμο σου..με τα βήματα σου κανείς!
                                                                                                                                 Διονυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου